Deset godina podrške internacionalizaciji malih i srednjih preduzeća

24.07.2018Blog

Ove godine, Evropska Mreža preduzetništva (EEN mreža) obeležava desetogodišnjicu postojanja. Partneri širom sveta proslavljaju ovaj jubilej zajedno sa 2,6 miliona malih i srednjih preduzeća – klijenata i korisnika besplatnih usluga podrške za izlazak na inostrana tržišta i prelazak na inovativno poslovanje.

Ko su partneri EEN mreže?

600 partnerskih organizacija EEN mreže integrisanih u lokalne, poslovne organizacije i savršeno su pozicionirane i međusobno povezane kako bi bile na usluzi MSP različitih sektora. Od poljoprivrede do veštačke inteligencije, konsultanti EEN pružaju pomoć malim i srednjim preduzećima bilo da ih savetuju ili povezuju sa potencijalnim partnerima. Jedinstveni spoj lokalne ekspertize i globalne mreže omogućava pristup međunarodnim tržištima, bržem i snažnijem rastu poslovanja za hiljade kompanija.

 

Kako EEN Mreža pomaže malim i srednjim preduzećima?Skoro million kompanija imalo je koristi od personalizovanog, poslovnog konsaltinga pomoću koga su uspeli da ostvare sopstveni, međunarodni potencijal. Pogledajte kako je EEN Mreža pomogla španskoj kompaniji Robotnik da postigne internacionalni uspeh.

 

Više od 230.000 kompanija ostvarilo je 700.000 poslovnih kontakata pomoću inicijativa koje je pokrenula EEN mreža kao što su B2B sastanci ili kompanijske misije. Pogledajte na koji način je EEN mreža povezala poljsku kompaniju Agromat kompanijama širom EU.

 

2014. godine blizu 10.000 kompanija iskoristilo je usluge podrške za inovativno poslovanje, a za kompanije sa još većim potencijalom kreiran je novi set usluga 2017. godine. Saznajte kako je EEN mreža pomogla holandskoj kompaniji Heliox da izađe sa svojom inovativnom tehnologijom na globalno tržište.

 

Ako želite da razvijate svoje poslovanje na drugim tržištima i potrebna vam je podrška, kontaktirajte nas, blizu smo i stojimo vam na raspolaganju.