Glas srpskih kompanija na Evropskom parlamentu preduzeća 2018

28.09.2018

Pozivamo Vas da učestvujete na najvećoj smotri privrednika u Evropi – Evropskom parlamentu preduzeća koji će se održati 10. oktobra 2018. godine u Briselu, Belgija.

Cilj manifestacije je da se da reč privrednicima, stvarnim akterima ekonomskog rasta u Evropi kao i da se donosiocima odluka predstavi šta poslovna zajednica očekuje od njih u budućnosti. Takođe, cilj je da se poboljša razumevanje zakonodavaca EU o potrebama, problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno suočava poslovna zajednica.

Na ovogodišnjem zasedanju Evropskog parlamenta preduzeća, učestvovaće više od 750 predstavnika kompanija iz 45 evropskih zemalja.

Privredna komora Srbije će organizovati dodatni program za članove delegacije, sa ciljem upoznavanja predstavnika evropskih institucija i poslovne zajednice sa potencijalima srpske privrede, kao i posetu Misiji Republike Srbije pri EU.

Za vreme zasedanja Evropskog parlamenta preduzeća, okupljeni privrednici će raspravljati i glasati o tri ključne pitanja EU: profesionalne veštine (obrazovanje), trgovina i budućnosti EU. Predstavnici naše delegacije, imaće priliku i mogućnost da diskutuju i glasaju o važnim odlukama u okviru tema značajnih za kreiranje ekonomske politike Evropske unije i da na taj način, sedeći u velikoj sali Evropskog parlamenta u Briselu, preuzmu ulogu članova Evropskog parlamenta  raspravljajući i glasajući o političkim rezolucijama, baš kao što članovi parlamenta to čine.

PKS je omogućila da članovi delegacije Srbije učestvuju na zasedanju Evropskog parlamenta preduzeća bez plaćanja kotizacije. Troškove prevoza i smeštaja u Briselu finansiraju kompanije iz  sopstvenih sredstava.

Zbog izrazito ograničenog broja mesta, za potvrdu Vašeg učešća, molimo Vas da popunjeni registracioni formular pošaljete na marko.kovacevic@pks.rs najkasnije do 2. oktobra 2018. godine.

 

Registracioni formular

Program

Fact Sheet

O Eurochambres