Info dan o EU fondovima i programima finansiranja za preduzetnike Bačkog Petrovca

29.03.2018

U sredu, 21. marta. u Poslovnom i inovativnom centru u Bačkom Petrovcu, Novosadski EU info point organizovao je prezentaciju programa finansijske i nefinansijske podrške za preduzetnike, mala i srednja preduzeća,

Info dan za preduzetnike, mala i srednja preduzeća okupio je one koji žele da pokrenu sopstveni posao, kao i one koji u ovoj oblasti već imaju iskustva. U uvodnom obraćanju prisutne su pozdravile Jana Zabunov iz Poslovnog i inovativnog centra i Biljana Viduka iz novosadskog EU info pointa, nakon čega je usledilo predstavljanje programa Evropske mreže preduzetništva (EEN), EBRD BAS programa, IPARD programaErazmusa za mlade preduzetnike.

Za svaki od ovih programa razjašnjene su propozicije, ko može da aplicira i pod kojim uslovima i kakve su procedure. Razgovaralo se o tome kako se povezati s potencijalnim partnerima u EU, kakve su obaveze i prava učesnika u programima, kao i o mnogim drugim detaljima koji su interesovali prisutne. Tokom prezentacije programa Erazmus za mlade preduzetnike (EYE), preko skajpa se u diskusiju uključila i predstavnica Slovačko – italijanske komore iz Bratislave, koja je predstavila mogućnosti za razmenu preduzetnika iz Srbije i Slovačke, u sklopu EYE programa.