Javni poziv za dodelu sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija

25.09.2018

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije u junu mesecu ove godine raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija. Podsticaji su namenjeni privrednim društvima koja planiraju da u naredne tri godine realizuju investicioni projekat u proizvodnom sektoru ili sektoru usluga međunarodne trgovine i zaposle do 100 novih zaposlenih. Visina podsticaja, kao i minimalna visina ulaganja i broj novih zaposlenih zavisi od stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Javni poziv, obrazac prijave, lista razvijenosti lokalnih samouprava i tekst uredbe koja reguliše postupak dodele podsticaja mogu se preuzeti na internet stranici Razvojne agencije Srbije  i Ministarstva privrede.

Prijava se sa pratećom dokumentacijom dostavlja Razvojnoj agencije Srbije koja utvrđuje ispunjenost uslova za dodelu sredstava i vrši stručnu analizu investicionog projekta.
U cilju promocije Javnog poziva Razvojna agencija Srbije je u svih 16 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija održala prezentaciju Javnog poziva i Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija, kako bi se privrednici upoznali sa mogućnostima dobijanja bespovratnih finansijskih sredstava.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava.
Sve informacije i detaljnija uputstva mogu se dobiti putem e-mail: investicije@ras.gov.rs ili putem telefona 011/3398-629.