Kako pametno investirati u doba pandemije Covid 19

26.06.2020

Prvog dana konferencije Kako pametno investirati koju je otvorio Milun Trivunac državni sekretar Ministarstva privrede, Evropska mreža preduzetništva Srbije predstavila je usluge i aktivnosti u cilju podrške malim i srednjim preduzećima. Imajući u vidu novonastalu situaciju koja je posledica pandemije izazvane Korona virusom, EEN mreža je prilagodila svoje aktivnosti da bi pružila dodatnu podršku kompanijama. Većina događaja i b2b susreta organizuje se onlajn, a pokrenuta je i specijalizovana platforma Care&Industry against CORONA, koja objedinjuje ponudu i tražnju proizvoda i usluga koje se direktno odnose na borbu protiv COVID-19. S obzirom da se objavom profila na platformi firmama pruža mogućnost da pronađu kvalitetne i proverene kontakte u zdravstvenoj industriji, Katarina Momčilović Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije PKS i koordinator EEN Srbija konzorcijuma pozvala je sve kompanije koje su u mogućnosti da ponude inovativne proizvode koji mogu efikasno da pomognu u suzbijanju efekata pandemije koronavirusa, da se prijave na ovu jedinstvenu platformu i pronađu potencijalne poslovne partnere.

Prvog dana konferencije održani su i paneli na kojima su predstavljeni izvori finansiranja i aktuelni državni podsticaji. Bilo je reči o primerima pametnih investicija u trenutno najatraktivnijim oblastima, mogućnostima dostupnim privredi i vidovima procene  isplativosti investicija.

Drugog dana održana su dva panela tokom kojih je bilo reči o ljudskim resursima i aktuelnim trendovima. Kroz primere uspešnih kompanija učesnici panela mogli su da vide na koji način su se one snašle u novonastaloj situaciji.

Institucionalni partneri konferencije su pored Privredne komore Srbije (PKS), Razvojna agencija Srbije (RAS), FOTINA i SKOK plus.

Snimak prvog dana konferencije Kako pametno investirati, možete pogeldati na sledećem linku https://www.youtube.com/watch?v=TjGJUGEuC1s&feature=emb_err_woyt

 Snimak drugog dana konferencije Kako pametno investirati, možete pogeldati na sledećem linku https://www.youtube.com/watch?v=aQlJcSFVoJ4&feature=emb_err_woyt