Mlada preduzetnica iz Srbije na praksi u kompaniji u Puli

29.07.2019Blog

Učesnica u projektu Erazmus za mlade preduzetnike Dragana Jakšić u muzeju Memo Pula u Hrvatskoj stiče profesionalno iskustvo upoznajući se sa tamošnjim sistemom rada i poslovanja, svakodnevnim aktivnostima, kao i kroz upoznavanje sa zaposlenima.

„Program Erasmus je odlično iskustvo koje je doprinelo da uspostavimo mrežu sa ostalim firmama unutar Evrope“, ističe Jakšić. Privredna komora Srbije je nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Erazmus za mlade preduzetnike kojim koordinira Centar za EU integracije PKS. Reč je prekograničnom programu razmene preduzetnika za sticanje veštine upravljanja preduzećem i njegovim razvojem kroz šestomesečnu profesionalnu praksu u nekoj od inostranih kompanija iz EU.

„Odlučila sam se za jednomesečnu saradnju sa muzejom Memo Pula koji govori o sećanju na život u Jugoslaviji. Posao koji tu obavljam nije direktno povezan sa mojim poslom u Tandem Centru, međutim, kako hoću da proširim svoj posao na turizam i kulturu ovako imam priliku da sarađujem sa mnogo ljudi iz ove branše. Moj poslodavac Filip Zoričić je od samog početka saradnje otvorena i odgovorna osoba. Uveo me je u posao odmah prvih dana, imamo sastanke gde razmenjujemo iskustva u poslovanju. Nekada baš oni koji nisu direktno povezani sa našim poslom vide bolje i daju predloge do kojih sami ne bismo došli“, ističe Dragana Jakšić.

Zainteresovani za učešće u programu Erazmus za mlade preduzetnike mogu da se obrate Centru za EU integracije PKS erasmus@pks.rs za sve informacije i smernice prilikom apliciranja.