Block.IS akcelerator

23.05.2019

Block.IS je novi biznis akcelerator koji će pružiti finansijsku, poslovnu i tehničku podršku startapovima i malim ili srednjim preduzećima koji se bave primenom blokčejn tehnologije u okviru širokog lanca vrednosti u ključnim sektorima evropske privrede – poljoprivrede, logistike i finansija. Ukupna vrednost finansiranja će iznosi 2,8 miliona evra, kroz dva otvorena poziva. Sa ovom sumom će se finansirati ukupno 90 startapova i malih ili srednjih preduzeća iz čitave Evrope.

Block.IS akcelerator program čine tri faze – INOVIRAJ, EKSPERIMENTIŠI i KOMERCIJALIZUJ – u okviru kojih će najbolji projekti dobiti konkretnu finansijsku, kao i tehničku i poslovnu podršku od strane predstavnika relevantnih klastera, specijalista i eksperata iz sva tri sektora.

Faza „INOVIRAJ“ uključuje finansijsku podršku od 3000 evra za ukupno 90 najboljih projekata (iz oba otvorena poziva) i trajaće ukupno mesec dana. Kandidati će biti pozvani da usavrše koncepte svojih ideja ili rešenja, kao i da pripreme njihovu prezentaciju, a koju će potom izložiti pred Block.IS komisijom sastavljenom od predstavnika relevantnih klastera i uspešnih inovatora.

Faza „EKSPERIMENTIŠI“ uključuje finansijsku podršku od 50.000 evra za ukupno 45 najboljih projekata iz faze „INOVIRAJ“ i trajaće ukupno 8 meseci. U sklopu ove faze učesnici će raditi na razvoju predloženih projekata uz blisku saradnju i podršku Block.IS akceleratora.

Faza „KOMERCIJALIZUJ“ uključuje finansijsku podršku od 7.000 evra za ukupno 20 projekata sa najvećim tržišnim potencijalom iz faze „EKSPERIMENTIŠI“ i trajaće ukupno 2 meseca. Učesnici ove faze će raditi na promociji i komercijalizaciji svog proizvoda sa ciljem ostvarivanja kontakata sa kupcima, strateškim partnerima i investitorima.

Od dva planirana otvorena poziva, prvi poziv za aplikacije će biti raspisan na jesen 2019. godine a drugi na jesen naredne godine. U planu su održavanja informativnih radionica i prezentacija na kojima će svi zainteresovani imati priliku da saznaju detalje o proceduri apliciranja, pravilima i mogućnostima koje pruža Block.IS biznis akcelerator.

Za više informacija možete se obratiti na mrkajic@inosens.rs i pavlica@inosens.rs ili posetiti našu internet stranicu blockis.eu.