EEN poslovni razgovori preduzetnica u Sarajevu

24.05.2019

Kao član srpskog konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva, Institut Mihailo Pupin bio je koorganizator poslovnih razgovora u Sarajevu koji su se održali 5. aprila 2019, a na kojima su učestvovale firme iz regiona jugoistočne Evrope. Ovi poslovni razgovori su bili događaj koji je organizovala EEN sektorska grupa za žensko preduzetništvo.

B2B su organizovani u okviru konferencije South East Europe Women Leadership Summit 2019, koristeći za ovu priliku prisustvo velikog broja preduzetnica i vlasnica preduzeća iz regiona.

Osnovni cilj ovih razgovora, sa aspekta EEN, je postizanje sporazuma o saradnji između naših klijenata. Trend u EASME (Executive Agency for SME-s) je podsticanje poslovne saradnje u regionu Zapadnog Balkana, a naši rezultati pokazuju da se najviše saradnje ostvaruje na nivou regiona ne samo na ZB već i u drugim delovima Evrope. Na ovom EEN B2B događaju učestvovalo je 7 firmi iz Srbije – klijenata IMP,  koje su obavile 25 formalno zakazanih razgovora i više neformalnih, tako da već ima nagoveštaja o mogućim poslovnim sporazumima.