Peti forum o internacionalizaciji poslovanja u Tesliću

15.11.2019

Peti forum o internacionalizaciji poslovanja koji organizuju Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije uz podršku Evropske mreže preduzetništva i Privredne komore Srbije održan  je 7. i 8. novembra u Banji Vrućici u Tesliću. Forum je okupio više od 200 učesnika, preduzeća, klastera, privrednih komora, predstavnika razvojnih agencija i drugih institucija.

Centralni događaj foruma bili su međunarodni poslovni susreti na kojima su učestvovala preduzeća i klasteri iz Srbije, Kine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Slovenije, Turske, BiH i Srbije. U okviru poslovnih susreta održano je više od 100 sastanaka, na kojima su učestvovala preduzeća i institucije iz sektora polјoprivrede, metaloprerađivačka industrija, drvne i građevinske industrija, tekstila, auto industrije, informacionih tehnologija, industrije plastike i plastičnih proizvoda i turizma.

Poslovni forum se održava naizmenično u Republici Srpskoj i Srbiji, a prethodna četiri bila su u Banjaluci, Novom Sadu, na Jahorini i Zlatiboru i na njima je učestvovalo više od 800 preduzeća, klastera i institucija koje se bave razvojem, tokom kojih je održano je više od 1.700 poslovnih sastanaka.

Paralelno sa poslovnim susretima, u okviru foruma održane su i 4 radionice, a dan ranije panel na temu Podrška MSP kroz EU fondove – iskustva i izazovi.