Održana Otvorena vrata – EU programi za MSP

24.10.2019

Centar za Evropske integracije PKS organizovao je „Otvorena vrata“ (Open day) za mala i srednja preduzeća kako bi se privrednicima predstavili evropski programi, dale sve neophodne informacije i saveti za pristup ovom vidu finansiranja, načinu prijave kao i o potencijalnim problemima koji mogu da se pojave prilikom konkurisanja za konkretan program.

Pored predstavnika malih i srednjih preduzeća, ovom događaju su prisustvovali i potencijalni mladi preduzetnici koji su pokazali veliku zainteresovanost za program Erasmus for Young Entrepreneurs. Reč je o programu namenjenom novim i potencijalnim preduzetnicima za sticanje odgovarajućih veština upravlјanja i razvoja.

Predstavljen je i projekat Evropska mreža preduzetništva, koji već deset godina u Srbiji pruža pomoć malim i srednjim preduzećima u inoviranju i širenju poslovanja na međunarodna tržišta.

Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa EU programima Horizont 2020, COSME, Evropska mreža preduzetništva i Erazmus za mlade preduzetnike,  nakon čega su govornici u otvorenoj diskusiji dali odgovore na brojna pitanja i pružili dodatne informacije.