Belgrade food show promoter industrije hrane u Srbiji i regionu

14.10.2019

Drugi po redu Međunarodni sajam i konferencija visokokvalitetne hrane Belgrade Food Show, u organizaciji Projekta za konkurentnu privredu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u saradnji sa Asocijacijom za promociju srpske hrane i uz podršku Privredne komore Srbije, koji je ove godine okupio preko 100 proizvođača premijum proizvoda, održan je 10. i 11. oktobra u Beogradu.

„Imali smo preko 100 prijavljenih učesnika, a zakazano je više od 200 sastanaka, u toku kojih su proizvođači imali priliku da na brz i jednostavan način uspostave direktne kontakte sa potencijalnim kupcima, distributerima i poslovnim partnerima. Veoma smo zadovoljni što su izlagači iskoristili priliku i učešćem na b2b susretima ostvarili nove kontakte za koje se nadamo da će dovesti do proširenja saradnje“, izjavila je Katarina Momčilović Matić, viši savetnik za Evropsku mrežu preduzetništva u Centru za EU integracije PKS.

Tokom dvodnevne manifestacije, učesnici su pored obilaska izlagačkog dela imali priliku da prisustvuju različitim predavanjima i panel diskusijama posvećenim perspektivama srpske prehrambene industrije, globalnim trendovima i mogućnostima za izvoz srpske i regionalne visokokvalitetne hrane, unapređenju prodaje, prilagođavanju i širenju proizvodnog programa, kao i primerima dobre prakse iz ugla prepoznatljivih brendova i uspešnih preduzetnika.

Uspeh ovogodišnje manifestacije, kao i povećan broj izlagača i posetilaca je dokaz da se Belgrade Food Show pozicionirao kao jedinstveni poslovni događaj koji promoviše srpsku i regionalnu industriju hrane, pruža priliku za direktan susret proizvođača i kupaca, upoznavanje i razmenu znanja i povećanje konkurentnosti visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda.