Međunarodni poslovni susreti u Tirani

02.12.2019

U okviru Međunarodnog sajma privrede u Tirani, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije su 24. novembra 2019. godine, uz podršku Evropske mreže preduzetništva i Agencije za razvoj i investicije Albanije, organizovale  poslovne susrete na kojima je učestvovalo preko 40 srpskih i 30 albanskih kompanija u cilјu uspostavlјanja novih poslovnih kontakata i ostvarivanja prekogranične saradnje.

„Iako domaće kompanije već 16. godinu zaredom učestvuju na sajmu u Tirani, ovo je prvi put da se posredstvom EEN mreže organizuju b2b sastanci, što je izlagačima i učesnicima privredne delegacije pružilo mogućnost da se na brz i jednostavan način povežu sa potencijalnim poslovnim partnerima, kupcima i dobavlјačima iz Albanije. Prilikom organizacije poslovnih susreta imali smo odličnu saradnju sa kolegama iz Agencije za razvoj i investicije Albanije (AIDA) koji su dodatno animirali i kontaktirali albanske kompanije za vreme sastanaka. Imajući u vidu dobar odziv i zainteresovanost albanskih kompanija, verujemo da ćemo nastaviti sa ovim vidom dodatne promocije srpske privrede i organizacije unapred zakazanih sastanaka“  – izjavila je Katarina Momčilović Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije.

U okviru nacionalnog štanda Srbije od 23. do 26. novembra predstavile su se 23 kompanije iz sektora industrije, polјoprivrede i usluga, a nastup su organizovale Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije. Osim izlagača na nacionalnom štandu Srbije, na poslovnim susretima učestvovali su i predstavnici 30 srpskih kompanija iz kolubarskog, mačvanskog, moravičkog, raškog i rasinskog upravnog okruga, koji su na sastanke došli u organizaciji PKS- RPK Valјeva, PKS-RPK Kralјeva i PKS- RPK Kruševca.