Poslovni susreti u okviru Voogle konferencije u Varaždinu

27.05.2019

Preduzetnice klijentkinje EEN mreže učestvovale su 28. marta 2019. u Varaždinu u Hrvatskoj na međunarodnoj Voogle konferenciji koja je okupila poslovne ljude, preduzetnike, istraživače i studente. Učesnici konferencije imali su priliku da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz SAD, kao i EU. Jedan od predavača je bila direktorka programa COSME i H2020 SME instrument, Luisa Prista. Teme izlaganja su se odnosile na poslovne ideje i ubrzanje poslovanja, izgradnju globalnog tržišta, pametni rast i međusektorsku saradnju, kao i preduzetništvo.

Sastavni deo konferencije je bila i takozvana Startup bitka 2019. Osam odabranih startupova iz regiona je predstavilo svoje poslovne ideje, i/ili i proizvode  pred potencijalnim mentorima, poslovnim partnerima i investitorima, u veoma brzim prezentacijam u trajanju od 3 minuta, nakon čega su usledila pitanja komisije i njihovi odgovori.  Jedan od učesnika ovog takmičenja bila je i naša firma Whisperr. Svi učesnici konferencije su imali priliku da dogovore B2B sastanke, tako da su naše tri firme imale uspešne susrete sa potencijalnim partnerima iz inostranstva, pa se nadamo i skorim zvaničnim dogovorima o poslovnoj saradnji.

Pogledajte film EEN Sektorske grupe za žensko preduzetništvo, urađenog tokom Voogle konferencije, a uz podršku konzorcijuma EEN Srbija i Privredne komore Srbije kao koordinatora.