Predstavljanje konkursa Evropske unije u oblasti kulturnog nasleđa i kreativnih industrija

19.01.2018

Kultura Desk Srbija i EU info centar u Beogradu organizuju predstavljanje aktuelnih mogućnosti za finansijsku podršku u oblasti kulturnog nasleđa i kreativnih industrija za ustanove i organizacije u kulturi koje žele da konkurišu za sredstva Evropske komisije – programe Kreativna Evropa (potprogram Kultura) i Evropa za građane i građanke.

 

U okviru prezentacije biće predstavljeni konkursi:

  • Kulturni i kreativni gradovi i prostori, međusektorski poziv programa Kreativna Evropa
  • Evropsko sećanje, u okviru programa Evropa za građane i građanke
  • Demokratski angažman i građansko učešće, u okviru programa Evropa za građane i građanke

 

O propozicijama i mogućnostima učešća domaćih ustanova i organizacija u kulturi govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija i Sanja Atanasković Opačić, rukovoditeljka Grupe za međunarodnu saradnju i evropske integracije Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom. Prezentacija će se održati u utorak 23. januara u 12 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7).

 

Prijavite se do ponedeljka, 22. januara 2018. godine u 14 časova, putem adrese info@euinfo.rs

 

Kreativna Evropa je program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnim delatnostima. S budžetom od 1,46 milijardi evra podržava inicijative sektora za kulturu koje promovišu evropsku saradnju, književno prevođenje i stvaranje mreža i platformi. kao i inicijative audiovizuelnog sektora koje promovišu razvoj, distribuciju i dostupnost audiovizuelnih dela. Program se sastoji od dva potprograma: Kultura, za promociju sektora kulture, i MEDIA za podršku audiovizuelnom sektoru.

 

Program Evropa za građane i građanke je program Evropske unije i ima za cilj promovisanje evropskog identiteta i evropskog građanstva. Osmišljen je tako da promoviše saradnju između zemalja učesnica programa u različitim oblastima koje su vezane zajedničkim politikama. Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom je nacionalna kontakt tačka za sprovođenje programa Evropa za građane i građanke.