Učestvujte u studijskoj poseti Italiji za mlade menadžere spoljne trgovine

05.02.2018

Privredna komora Srbije realizuje projekat ITALIJA – SRBIJA. UČEŠĆE MLADIH MENADŽERA U JAČANJU EKONOMSKE I KULTURNE SARADNJE DVE ZEMLJE sa Forma Kamerom – specijalizovanom agencijom Privredne komore Rima, kao vodećim partnerom.  Projekat se finansira iz sredstava  i međunarodne sаradnje Italije i ima za cilj učešće mladih menadžera i stažista u profesionalnom usavršavanju i kulturnoj razmeni dve zemlje kako bi se italijansko-srpska saradnja podigla na viši nivo.

U okviru projekta, Privredna komora Srbije i Forma Kamera organizuju obuku osam mladih menadžera u oblasti izvoza (4 iz Srbije i 4 iz Italije) kroz posete italijanskim i srpskim firmama, organizacijama i institucijama. Usavršavanje za menadžere iz Srbije će se realizovati u Italiji (Rim), dok će menadžeri iz Italije posetiti Srbiju (Beograd). Obuka će trajati 5 radnih dana i održaće se u toku marta (u prvoj polovini za italijanske učesnike i u drugoj polovini za srpske učesnike).

 

 

Ovaj projekat će pružiti i mogućnost učesnicima da kroz program poseta upoznaju italijansko i srpsko tržište, iskoriste potencijalne mogućnosti za razvoj izvoznih aktivnosti, ali i da steknu iskustvo u stranim firmama. Ujedno, projekat ima za cilj i kulturno usavršavanje i povezivanje mladih u dve zemlje.

Koordinator posete za aktivnosti u Italiji će biti Forma Kamera – Specijalizovana agencija Privredne komore Rima (adresa Viale dell’Oceano Indiano 17/19 – 00144 Roma).

Koordinator posete i aktivnosti u Srbiji će biti Privredna komora Srbije (adresa Resavska 13-15, 11000 Beograd).

Troškovi avionskog prevoza, smeštaja i transporta u Rimu, za srpske učesnike biće pokriveni od strane projekta. Učesnici imaju obavezu da pohađaju sve elemente obuke, kako je predviđeno programom.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI ZA UČEŠĆE

Projekat je namenjen mladim ljudima sa profesionalnim interesovanjem u oblasti spoljne trgovine koji ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • Učesnici treba da imaju između 18 i 35 godina;
  • Da budu državljani Srbije;
  • Neophodno je odlično poznavanje engleskog jezika, a poželjno je poznavanje italijanskog;
  • Završene studije iz oblasti, prava, filologije,tehničkih nauka ili ekonomije ili status apsolventa na fakultetu u navedenim oblastima;
  • Prednost će imati kandidati koji rade u kompanijama koje su trgovinski ili drugačije povezane sa Italijom, ili imaju nameru uspostaviti saradnju sa partnerima iz Italije;

Kandidati će se ocenjivati po redosledu pristiglih prijava.

 

NAČIN PRIJAVE

Kandidati se mogu prijaviti putem popunjene prijave (u prilogu) uz koju treba da dostave sledeća dokumenta:

  • Curriculum Vitae ( CV) – maksimum 2 strane
  • Motivaciono pismo – maksimum 1 strana
  • Kopiju pasoša

Prijave poslati na sledeći mail:  projekti@pks.rs,  ,najkasnije do 16.02.2018. godine.

 

SELEKCIJA KANDIDATA će biti realizovana putem komisije koju će činiti predstavnici Privredne komore Srbije.

Prijave će se ocenjivati po redosledu pristizanja, a komisija zadržava pravo da pozove potenncijalne kandidate na intervju (koji se može održati telefonski, elektronski ili uživo).

Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu konkursa.

 

POZIV