Uspešan nastup srpskih kompanija na međunarodnom sajmu Pure London i Pure Origin

25.02.2019

Osam srpskih kompanija izlagalo je na sajmu najprestižnijih evropskih brendova Pure London i Pure Origin u Londonu. Nastup srpskih tekstilaca na sajmu organizovali su Privredna komora Srbije, Razvojna agencija Srbije i Švajcarski program za promociju izvoza (SIPPO).

Srpsku tekstilnu industriju od 10. do 12. februara 2019. godine, prvi put, na Pure London i Pure Origin, predstavili su vodeći domaći brendovi: Equi, 3 Little Friends, Armis, Blondy, Adanko Knitwear, Montobene, Stig i Milantess. Proizvođači ženskih kolekcija, brendovi Equi, Blondy i Adanko izlagali su po dva outfita na reviji na Origin Stage Catwalk.
Već tokom prvog dana sajma, štandove domaćih izlagača su obišli mnogobrojni posetioci i ostvareni su kvalitetni kontakti.
Predstavnici Privredne komore Srbije i Švajcarskog programa SIPPO predstavili su tekstilni sektor u Srbiji na Pure Origin Stage.
Izlagači iz Srbije ne kriju optimizam i smatraju da će kontinuirano učešće na ovom sajmu omogućiti srpskim kompanijama proboj na englesko tržište, a odatle i ulazak na mnoga druga tržišta.