Žensko preduzetništvo – strateški pravac ekonomije regiona

20.12.2017

Razmena iskustava i unapređenje saradnje između preduzetnica u regionu bili su ciljevi Prve konferencije ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj, održane 14. decembra 2017. godine u Administrativnom centru Vlade RS u Banjoj Luci. U sklopu ovog događaja održani su i poslovnih susreti preduzetnica iz regiona.

Ko-organizator iz Srbije je bio Institut Mihajlo Pupin iz Beograda, a uz podršku Udruženja poslovnih žena Srbije. Rezultat poslovnih susreta su tri partnerska ugovora o poslovnoj saradnji između udruženja poslovnih žena i preduzetnica Srbije i Republike Srpske.

U plenarnom delu održana su dva panela: Pravni okvir i institucionalna podrška ženskom preduzetništvu u RS i regionu i Iskustva žena preduzetnica u RS i regionu. U okviru Evropske mreže preduzetništva, održani su i bilateralni susreti na kojima je učešće prijavilo više od 170 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

Konferencija je okupila više od 240 učesnika, a organizovali su je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banjaluka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku EBRD-a i Nemačke organizacije za tehničku saradnju.